AcuraLegend.Org - The Acura Legend Forum for All Generations of the Honda / Acura Legend; 1986 to Present  

Go Back   AcuraLegend.Org - The Acura Legend Forum for All Generations of the Honda / Acura Legend; 1986 to Present > First Generation RL (Third Generation Legend) -- 1996 - 2004 > 1st Gen. RL Performance Enhancements

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-31-2010, 07:39 PM   #11
sap
ignore the smoke
 
sap's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 1,545



sap will become famous soon enough
Send a message via AIM to sap
Default

Quote:
Originally Posted by MondiVTEC View Post
i have a chip in my 3.5
A chipped 3.5 Legend isn't the same as chipping an RL
__________________

Sig by Cole Austin
RIP Fut RIP l4zy
Stop by the unofficial Acura Legend IRC channel: Rizon #acuralegend.org
Check out the Acura Legend Wiki!
sap is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2010, 03:32 AM   #12
Legend-Coupe
Let that V6 breathe!
 
Legend-Coupe's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: The Netherlands (EUROPE)
Posts: 4,644





Real Name: Adnan
Legend-Coupe will become famous soon enough
Default

Although i guess it would work.
Legend-Coupe is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2010, 05:24 AM   #13
B+O
RIP Fut-diesel
 
B+O's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,015
B+O has a spectacular aura aboutB+O has a spectacular aura about
Default

no it wouldn't.

the ECU in the RL is OBDII. Almost every system, including the ABS and stability control, interact with the ECU.

The ECUs are comprised of completely different architectures lol.
B+O is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 05:46 PM   #14
sr5guy
Troll Hunter
 
sr5guy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: CT
Posts: 2,868

Real Name: Matt W.
sr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to all
Default

I looked into it a few years ago... The MCU is flash programmable but figuring out how to interface and flash it would be the problem. If it's anything like other Honda OBD2 systems its pretty much locked down.

-Matt
__________________
sr5guy is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 06:25 PM   #15
B+O
RIP Fut-diesel
 
B+O's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,015
B+O has a spectacular aura aboutB+O has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by sr5guy View Post
I looked into it a few years ago... The MCU is flash programmable but figuring out how to interface and flash it would be the problem. If it's anything like other Honda OBD2 systems its pretty much locked down.

-Matt

Only people i know who cracked the system are Hondata and they only did it for the RSX
B+O is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 07:16 PM   #16
sr5guy
Troll Hunter
 
sr5guy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: CT
Posts: 2,868

Real Name: Matt W.
sr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to allsr5guy is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by B+O View Post
Only people i know who cracked the system are Hondata and they only did it for the RSX
Yeah then it just becomes a "why" issue I suppose... "Why" spend all the time cracking it if 9/10 people are going to go with an EMS anyway.

-Matt
__________________
sr5guy is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 01:49 PM   #17
B+O
RIP Fut-diesel
 
B+O's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,015
B+O has a spectacular aura aboutB+O has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by sr5guy View Post
Yeah then it just becomes a "why" issue I suppose... "Why" spend all the time cracking it if 9/10 people are going to go with an EMS anyway.

-Matt
With how complex the RL is, i'd be glad to not go EMS... factory did a great job with it... May as well just improve on the awesome base...

But i'd be that 1/10
B+O is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 08:35 AM   #18
Goat35
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Goat35 is on a distinguished road
Default ok a lil off topic...a lot!

my acura has been possessed! happend a few months back but alarm went off all of a sudden and had to pull the battery head off just to stop it....now horn doesnt work "but last time i took the battery off the alarm came on again" lights dont flash with remote initial wiper doesnt work fog lights, cruise control, my back driver window controls itself and the brake light on the od. comes on when the brakes up!!!!! i took out the aftermarket radio hoping for something but im stuck here anybody help PLZ my folks are tryna sell if saying "its not safe" its my legend my LEGEND!!!!!!!
Goat35 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 08:44 AM   #19
91RosewoodBrown
Legend Enthusiast
 
91RosewoodBrown's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Carolina
Posts: 1,571

Real Name: Ben
91RosewoodBrown will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by Goat35 View Post
my acura has been possessed! happend a few months back but alarm went off all of a sudden and had to pull the battery head off just to stop it....now horn doesnt work "but last time i took the battery off the alarm came on again" lights dont flash with remote initial wiper doesnt work fog lights, cruise control, my back driver window controls itself and the brake light on the od. comes on when the brakes up!!!!! i took out the aftermarket radio hoping for something but im stuck here anybody help PLZ my folks are tryna sell if saying "its not safe" its my legend my LEGEND!!!!!!!
Both your posts so far have been in the wrong sections. Go to the main page, click new member introductions, then click the "new thread" button. The introduce yourself, your vehicle, and your problems. From there we will be able to help you out on the problems.

*Mods please delete after he makes a new thread.*
91RosewoodBrown is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 11:42 AM   #20
brysta
Junior Member
Default

I'd have a strong interest in a mod chip if Telion or somebody else can do something with my RL
__________________


Acura - Precision Crafted Performance.
brysta is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Performance Chip killaswa6 "Not Mine" 0 11-19-2009 11:52 AM
Dinan Performance Chip? wonthuansoOp 2nd Gen. Legend Performance Enhancements 8 10-06-2009 08:19 PM
The baited hook about the best performance chip of 09' Telion 2nd Gen. Legend Performance Enhancements 80 08-03-2009 02:04 PM
Performance Chip Ablest31 2nd Gen. Legend Performance Enhancements 6 07-13-2009 10:07 AM
(2-28-08)Telion Type II Chip out performs Stock Type II chip in emissions Telion 2nd Gen. Legend General Discussion 3 06-09-2009 04:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

AcuraLegend.Org is not affiliated with, nor represents in any form, Acura and Honda Motor Company. Some logos and names used herein remain the trademark of Honda Motor Company.