AcuraLegend.Org - The Acura Legend Forum for All Generations of the Honda / Acura Legend; 1986 to Present  

Go Back   AcuraLegend.Org - The Acura Legend Forum for All Generations of the Honda / Acura Legend; 1986 to Present > First Generation Legend -- 1986 - 1990 > 1st Gen. Legend General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2013, 11:15 AM   #1
K.Wesley
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 6
K.Wesley is on a distinguished road
Default New to forums please help 90' acura legend L coupe

My car has so many problems and im just getting to a point in my lfe where i can afford to really take care of my cars. i wont even get into help on the engine yet so lets star with electrical. please tell me how to fix the electronics on the inside of the car. the back 2 windows dont go down i can here a click when i try to roll them down but nothing. my speedomiter and rpms and odomiter does not work either and my brights and lighs on the inside of the car dont work either. i tried changing the fuses but there all good. WHAT DO I DO NOW!!! PLEASE HELP ME LEARN AND FIX MY CAR I LOVE IT. ILL POST PICTURES SOON, THANK YOU.
K.Wesley is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 12:21 PM   #2
l4zy415
FRISCO LEGEND BABY!!
 
l4zy415's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Wichita, KS
Posts: 10,178

Real Name: James
l4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura about
Send a message via AIM to l4zy415 Send a message via MSN to l4zy415
Default

Has anyone worked in this car before when you owned it? When did the problems start happening?

For the back windows, does the master switch (driver door panel switch) work at all? Have you also tried the switches back there too?

Also, you didn't mention if you have an automatic or manual. If you can, we'll need to see if you are having codes from your ECU. To get to your ECU, you'll need to pull up on the carpet on the passenger side foot well, under the glove box. From there will be a cover. I do not remember if the cover has a site glass on it. If it doesn't, then you'll need to remove the cover to get to the ECU. If it does have a site glass on it, next thing you want to do is place the key to the ON position (engine not running), then you'll need to count the RED blinks and let us know what codes are appearing.

Here's the procedure on how to count it. Ignore the picture of the seat since this is from a Sedan:

__________________


My Build Thread
Oh my gawd
That jar better blow me twice and cook breakfast for $1000.

Last edited by l4zy415; 05-06-2013 at 12:49 PM.
l4zy415 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 12:57 PM   #3
JKLedbetter
Marcel's cousin
 
JKLedbetter's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Trinity, AL
Posts: 742



JKLedbetter will become famous soon enough
Default

Welcome.

As for your speedometer and odometer, the most likely cause is a broken speedometer cable. The cable has two parts, upper and lower. The upper is easy to check and since the internal cable can simply be pulled out of the housing it is quite easy to replace, and therefore it is unlikely that this is where the break is.

The lower is bit more difficult, unless you have tiny, yet freakishly strong hands, and arms that bend in three places. If you look under the sticky "G1 FAQ--Newbies READ, READ, READ" you will find a couple of DIY's that will help you. One is for lubricating the cable, and the other is for full replacement including the housing.

Report your findings and we'll help you walk through it.

-Kennon
JKLedbetter is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 03:56 PM   #4
K.Wesley
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 6
K.Wesley is on a distinguished road
Default

Ive tried the switches in the back and nothing happens. ive tried also the front same deal. motors sounds like it wants to work but no cigar.

since i got it i have just done regular maintanence on it, with the odomiter being dead ive been guessing on oil changes since i cant see when i get to my next service date from mileage checks.

its an automatic and ill check the lights when i get home. also do you know how i can get new headlights for my car, ive been looking on the site but really what i need are the brackets that hold the lights in place
K.Wesley is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 06:19 PM   #5
l4zy415
FRISCO LEGEND BABY!!
 
l4zy415's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Wichita, KS
Posts: 10,178

Real Name: James
l4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura about
Send a message via AIM to l4zy415 Send a message via MSN to l4zy415
Default

You'll have better luck getting one at your local junk yard. Might want to call them and see if they have an 87-90 Coupe in their yard.
__________________


My Build Thread
Oh my gawd
That jar better blow me twice and cook breakfast for $1000.
l4zy415 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
1990, acura, legend coupe


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just got a Acura Legend Coupe G1 88legendcoupe New Member Introductions 3 04-07-2013 10:54 PM
Acura legend coupe vs acura CL-S TypeIIGhost 2nd Gen. Legend Performance Enhancements 9 01-18-2012 05:24 PM
FS: 1993 Acura Legend Coupe (Memphlow's Coupe) Memphlow Legend 28 08-14-2011 01:54 PM
FS: Acura Legend 95 Coupe 4AT lilaznsifu Legend 14 05-01-2010 04:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

AcuraLegend.Org is not affiliated with, nor represents in any form, Acura and Honda Motor Company. Some logos and names used herein remain the trademark of Honda Motor Company.