AcuraLegend.Org - The Acura Legend Forum for All Generations of the Honda / Acura Legend; 1986 to Present  

Go Back   AcuraLegend.Org - The Acura Legend Forum for All Generations of the Honda / Acura Legend; 1986 to Present > First Generation Legend -- 1986 - 1990 > 1st Gen. Legend General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2018, 05:58 PM   #1
cleandmc
Junior Member
Default The D light on my dash won't light up when car is in Drive

Hi,

My mechanic had to mess with my instrument cluster on my 89 Legend to fix the speedo cable. When returned to me, the D no longer has the green box light around it when I'm shifted into Drive. All the other ones work (P, R, N, S3, S4, 2). It's quite strange. Any idea what may have happened or how I can fix this? Obviously doesn't effect my driving capability, but I'm a bit OCD and would like to fix it. Doesn't seem to be any easy straight forward light to replace like most of the notification bulbs, etc.

At the same time, one of the backlit green bulbs also went out. The one nearest to the coolant temp portion of the cluster. I pulled a bulb from my parts car and swapped that one in and that now works. So not sure why both the D light and this other green backlit bulb went out after the mechanic messed with the dash? Just a coincidence I suppose?

Thanks,
T.

Last edited by cleandmc; 09-28-2018 at 05:59 PM. Reason: fixed spelling issue
cleandmc is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2018, 12:33 PM   #2
l4zy415
FRISCO LEGEND BABY!!
 
l4zy415's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Wichita, KS
Posts: 10,178

Real Name: James
l4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura about
Send a message via AIM to l4zy415 Send a message via MSN to l4zy415
Default

Might want to pull it out again and make sure the bulb isn't damaged.
__________________


My Build Thread
Oh my gawd
That jar better blow me twice and cook breakfast for $1000.
l4zy415 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 06:39 AM   #3
paulo57509
Senior Member
 
paulo57509's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: CA
Posts: 769
paulo57509 is on a distinguished road
Default

I would first confirm that the plug(s) in the back of the instrument panel are properly plugged in. The connector pins are small and easily bent.

What follows might be BS as my coupe is a 5-speed, but I think the shift quadrant lighting on the automatics is part of the Failure Display (P/N 78230-SG0-A01 - Item No. 26).



My guess is that the bulbs are soldered in and aren't replaceable. The only way to tell is to take the instrument panel out again and look. It's not that hard to do.

If they're soldered in place, it shouldn't be too difficult to find bulbs with wire leads that would work. If you have soldering skills it's should be an easy R&R.

The only thing is you may end up with the replacement bulb being a bit brighter/dimmer because finding the correct wattage bulb might be hit or miss. The way around this is to replace all the quadrant bulbs with new ones.
__________________
'87 L-Coupe 5-Speed
Stock; Few Mods
445K Miles - original engine and drivetrain.
paulo57509 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 01:19 PM   #4
cleandmc
Junior Member
Default

Thanks for the suggestions. Yeah, I definitely checked all the plugs, so nothing loose there. I didn't want to go digging too deep on my running car as I wasn't interested in pulling out the speedo connection and everything, but I suspect you are right, that the lights are soldered in. What I'll probably do is pull my parts car dash completely to figure this all out in terms of the complexity and delicateness of it all and then do my best to carefully sort out a solution on my running car if it seems worth messing with it.

T.
cleandmc is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2021, 08:56 PM   #5
kraigdankk
Member
 
kraigdankk's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Spokane, WA
Posts: 105


Real Name: Kraig Hunter
kraigdankk is on a distinguished road
Default

old post but check the side of the selector, will be a black thing with wire push on it and if the d lights up its bad i have the same problem.
__________________
"....What?"
kraigdankk is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drive 4 dash light P.edwards3 2nd Gen. Legend General Discussion 6 11-07-2015 01:14 PM
Brake light dash light MasTeR.LeGenD 2nd Gen. Legend General Discussion 17 03-01-2015 08:16 PM
ABS DASH LIGHT fslaugts 1st Gen. Legend General Discussion 11 10-30-2012 10:50 AM
dash light bulbs cakes 1st Gen. Legend General Discussion 4 03-21-2011 10:58 AM
91 legeng w/3.5 drive 4 light is blinking big tom 2nd Gen. Legend General Discussion 5 02-10-2011 11:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

AcuraLegend.Org is not affiliated with, nor represents in any form, Acura and Honda Motor Company. Some logos and names used herein remain the trademark of Honda Motor Company.