AcuraLegend.Org - The Acura Legend Forum for All Generations of the Honda / Acura Legend; 1986 to Present  

Go Back   AcuraLegend.Org - The Acura Legend Forum for All Generations of the Honda / Acura Legend; 1986 to Present > First Generation Legend -- 1986 - 1990 > 1st Gen. Legend General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2010, 10:23 PM   #1
BABO_C27A1
Member
 
BABO_C27A1's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: BAY AREA
Posts: 214
BABO_C27A1 is on a distinguished road
Question my coupe hesitating on freeway????

hey guys, im having some issues with my coupe.

first one: some times hesitates gettn out on 1st gear but after i floor the gas it will pick up good????....

second: i got a CEL some times when slowiing down on gear at a freeway curve????....

and third: the other day i was at the freeway like at 65mph and i accelerated alittle and it hesitated to pick up speed???....

im thinking that 2nd&3rd issues are related and it might be the fuel pump going bye bye, thats all i could think of for now. your help will be greatly apreciated and thanks in advance.
__________________
BABO_C27A1 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 10:56 PM   #2
l4zy415
FRISCO LEGEND BABY!!
 
l4zy415's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Wichita, KS
Posts: 10,178

Real Name: James
l4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura about
Send a message via AIM to l4zy415 Send a message via MSN to l4zy415
Default

Check your ECU first for codes. Let us know if anything comes up.
__________________


My Build Thread
Oh my gawd
That jar better blow me twice and cook breakfast for $1000.
l4zy415 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 11:05 PM   #3
egamI_rorriM
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Vancouver, British Columbia
Posts: 105
egamI_rorriM is on a distinguished road
Send a message via MSN to egamI_rorriM
Default

Quote:
Originally Posted by BABO_C27A1
hey guys, im having some issues with my coupe.

first one: some times hesitates gettn out on 1st gear but after i floor the gas it will pick up good????....

second: i got a CEL some times when slowiing down on gear at a freeway curve????....

and third: the other day i was at the freeway like at 65mph and i accelerated alittle and it hesitated to pick up speed???....

im thinking that 2nd&3rd issues are related and it might be the fuel pump going bye bye, thats all i could think of for now. your help will be greatly apreciated and thanks in advance.
I get a CEL when i coast in 3rd gear or 4th gear when throttle position is zero. When I checked my codes it was the idle control valve. I also get intermittent hesitation at any speed. I never did fix my problem so maybe you are having a similar issue to me. I hope you find a fix so i can try and see if that is what is causing my problem.

As for hesitation it might be the O2 sensors as well. I got two replacements for mine but haven't put them in yet.
__________________
1987 Legend Coupe 5spd

egamI_rorriM is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 11:34 PM   #4
BABO_C27A1
Member
 
BABO_C27A1's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: BAY AREA
Posts: 214
BABO_C27A1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by l4zy415 View Post
Check your ECU first for codes. Let us know if anything comes up.
thanks, i'll check that tomorrow evening and let you guys know .

Quote:
Originally Posted by egamI_rorriM View Post
I get a CEL when i coast in 3rd gear or 4th gear when throttle position is zero. When I checked my codes it was the idle control valve. I also get intermittent hesitation at any speed. I never did fix my problem so maybe you are having a similar issue to me. I hope you find a fix so i can try and see if that is what is causing my problem.

As for hesitation it might be the O2 sensors as well. I got two replacements for mine but haven't put them in yet.
i got it replaced like 6mnths ago but i'll check that too.
__________________

Last edited by BABO_C27A1; 03-10-2010 at 11:37 PM.
BABO_C27A1 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 06:30 AM   #5
reddLegend
peep the pic
 
reddLegend's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: cincinnati, OH...by way of Washington DC
Posts: 1,247




Real Name: S.L. Jones, Jr.
reddLegend is on a distinguished road
Default

this may sound a little crazy but in both of my coupes if i let the fuel get too low (around 50-75 miles after fuel warning lamp comes on), in first and second the car will fall on it's face.
i also get the cel in my blue coupe at freeway speeds when i close off the throttle or if i do a quick 5th to 3rd down shift. my lazy but still haven't checked for codes.
reddLegend is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 11:28 PM   #6
BABO_C27A1
Member
 
BABO_C27A1's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: BAY AREA
Posts: 214
BABO_C27A1 is on a distinguished road
Default

today i cheked the ecu and it didnt throw any codes thats jst weird. could it be a problem with my fuel pump going bye bye????:?
__________________
BABO_C27A1 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 11:30 PM   #7
BABO_C27A1
Member
 
BABO_C27A1's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: BAY AREA
Posts: 214
BABO_C27A1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by reddLegend View Post
this may sound a little crazy but in both of my coupes if i let the fuel get too low (around 50-75 miles after fuel warning lamp comes on), in first and second the car will fall on it's face.
i also get the cel in my blue coupe at freeway speeds when i close off the throttle or if i do a quick 5th to 3rd down shift. my lazy but still haven't checked for codes.
i never downshift and it had half a tank on it
__________________
BABO_C27A1 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 11:32 PM   #8
l4zy415
FRISCO LEGEND BABY!!
 
l4zy415's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Wichita, KS
Posts: 10,178

Real Name: James
l4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura aboutl4zy415 has a spectacular aura about
Send a message via AIM to l4zy415 Send a message via MSN to l4zy415
Default

Well, make sure your catalytic converter isn't clogged up.
__________________


My Build Thread
Oh my gawd
That jar better blow me twice and cook breakfast for $1000.
l4zy415 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 11:35 PM   #9
BABO_C27A1
Member
 
BABO_C27A1's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: BAY AREA
Posts: 214
BABO_C27A1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by l4zy415 View Post
Well, make sure your catalytic converter isn't clogged up.
lol i have it on the trunk could still do that? :dunno: jk
__________________
BABO_C27A1 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 07:17 PM   #10
89HondaLegend
Old School
Default

Did you replace both your O2's?
As they say, when one goes the other usually isn't far behind.

Could be a bad fuel pump, bad spark plugs, faulty ignition leads etc.

If you can try and pull the code next time the CEL appears.
__________________
Regards, Steve
Love to Love the Legend


RIP Fut
89HondaLegend is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Coupe Fender Liner (L), coupe fuel door, and other items.. smokinfastlegend OEM Parts 0 11-25-2009 05:08 AM
Tire popped on freeway and pulled out wire harness in my lude! filmshoot The Water Cooler 9 08-04-2009 03:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

AcuraLegend.Org is not affiliated with, nor represents in any form, Acura and Honda Motor Company. Some logos and names used herein remain the trademark of Honda Motor Company.